To voní až sem! Vyzkoušejte skvělé pappardelle s chřestem

To voní až sem! Vyzkoušejte skvělé pappardelle s chřestem

22.06.2021 Jana Čiháková

Když se spojí vášeň pro vaření, kterou má Elly, alias Bohyně kuchyně, s poctivou prací českých vinařů a farmářů, vznikají opravdové poklady, které kuchyně jen tak neopouštějí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, zamilujete se nejen vy, ale i každý, komu jej připravíte.

Budete potřebovat:

400 g těstovin 

400 g zeleného chřestu

100 g kvalitní šunky

150 ml bílého vína 

2 šalotky

1 lžíce olivového oleje

1 vrchovatá lžíce másla

80 g sýra typu parmezán 

sůl

čerstvě mletý černý pepř

Postup

Dejte vařit těstoviny, do dostatečného množství osolené vody. Na velké pánvičce rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájený chřest. Společně opékejte přibližně pět minut. Přisypejte nakrájenou šunku a hned zalijte bílým vínem. Zvyšte teplotu a nechejte víno z pokrmu vyvařit. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte máslo a uvařené těstoviny. Nechte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a podle potřeby přidejte do jídla v pánvičce. Posypejte nastrouhaným sýrem. Vznikne příjemná omáčka.

Zdroj a foto: Vinselekt Michlovský, Elly alias Bohyně kuchyně 

 

 


Mohlo by vás zajímat

ESPRESSO S TONICEM DOHROMADY? ANEB DRINK, DO KTERÉHO SE ZAMILUJETE

10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.